Omda S7

Kainuun Omasote

Omat terveystiedot
Kirjaudu sisään Omasoteen
testitunnuksilla.

Kirjaudu Omasoteen

Aloita palvelun käyttö tunnistautumalla pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella

Kirjaudu Omasoteen
 
 
menu
Asioit Omasoten oppi -harjoitteluympäristössä. Lopeta harjoitteluympäristön käyttö tästä, siirryt Omasoten aloitussivulle.
 
Kainuun Omasote -verkkopalvelun saavutettavuusseloste

Tämä on Kainuun hyvinvointialueen Kainuun Omasote -verkkopalvelun saavutettavuusseloste. Kainuun Omasote tarjoaa palveluita perusterveyden-, erikoisairaanhoidon ja sosiaalipalveluiden sekä Kainuunmeren työterveyden asiakkaille. Kainuun Omasote -verkkopalvelun www-sivu on http://omasote.kainuu.fi. Palvelu on Kainuun hyvinvointialueen ylläpitämä. Kainuun Omasote -verkkopalvelu on julkaistu 7/2014.

Kainuun hyvinvointialue pyrkii takaamaan Kainuun Omasote -verkkopalvelun saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain ja vaatimusten mukaisesti.

Verkkopalvelun saavutettavuuden tila

Kainuun Omasote -verkkopalvelu täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain

Seuraavat sisällöt ja toiminnot eivät ole vielä kaikilta osin vaatimuksien mukaisia:

  • Palvelussa käytettävä otsikointi ei noudata vaatimuksia hiearkkisuudesta ja loogisuudesta (WCAG 1.3.1)
  • Näppäimistökäyttäjän fokus ei ole riittävän näkyvä osoittamaan sijaintia. Näppäimistöllä ei pääse käsiksi kaikkiin osioihin ja liikkuminen palvelussa ei ole loogista (WCAG 2.1.1).
  • Palvelussa olevien diagrammien käytössä ja tutkinnassa saattaa ilmeitä vaikeuksia heikkonäköisille ja motorisista vaikeuksista kärsiville (WCAG 2.5.4).
  • Kaikille taulukoille ei ole määritelty taulukko-otsikoita ohjelmallisesti, mikä voi hankaloittaa taulukoiden hahmottamista ruudunlukijalla (WCAG 1.3.1)
  • Palvelun luomat pdf-tiedostot eivät noudata saavutettavuusvaatimuksia

Kainuun Omasote -verkkopalvelun uudistus

Kainuun Omasoten -verkkopalvelun uudistamisen suunnittelu on aloitettu vuonna 2020. Uudistuksen tavoitteena on toteuttaa Kainuun Omasoten -verkkopalvelut WCAG 2.1-kriteeristön AA-tasolle. Toteutus koskee verkkopalvelun rakenteellista, teknistä, visuaalista ja sisällöllistä saavutettavuutta. Uudistus on valmis 3/2021 mennessä.

Kainuun sote ei vastaa ulkoisten sivujen saavutettavuudesta, joihin osa tämän palvelun linkeistä vie

Kainuun Omasote -verkkopalvelun saavutettavuusarvion ajankohta

Tämä seloste on laadittu 01.09.2020. Selosteen tiedot perustuvat käyttäjätestaukseen ja itsearvioon täyttääkö verkkopalvelu direktiivin (EU) 2016/2120 vaatimukset. Lisäksi apuna on käytetty testaukseen tarkoitettuja teknisiä työkaluja.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen Kainuun Omasote –verkkopalvelussa?

Kerro meille havaitsemasi saavutettavuuspuute. Voit antaa palautteen käyttäen tätä lomaketta tai sähköpostilla osoitteeseen omasote@kainuu.fi.

Täytäntöönpanomenettely

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit ilmoittaa asiasta valvontaviranomaiselle.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:
Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
sähköposti: saavutettavuus(at)avi.fi
puhelin: 0295 016 000 (vaihde)

 

 
 
footer
Asioit Omasoten koulutusympäristössä. Lopeta koulutusympäristön käyttö tästä